Home » Retningslinjer for personvern og informasjonskapsler

Retningslinjer for personvern og informasjonskapsler

1. Introduksjon

1.1 Vi er forpliktet til å ivareta personvernet til besøkende på nettstedet vårt; i disse retningslinjene forklarer vi hvordan vi vil behandle personopplysningene dine.

1.2 Ved å bruke nettstedet vårt og godta disse retningslinjene, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler i samsvar med vilkårene i disse retningslinjene.

2. Innsamling av personopplysninger

2.1 Vi kan samle inn, lagre og bruke følgende typer personlig informasjon: informasjon om datamaskinen din og om dine besøk på og din bruk av dette nettstedet (inkludert din IP-adresse, geografiske plassering, nettlesertype og -versjon, operativsystem, henvisningskilde, besøkslengde, sidevisninger og navigasjonsbaner på nettstedet); informasjon som du gir oss når du registrerer deg på nettstedet vårt (inkludert e-postadressen din); informasjon som du gir oss med det formål å abonnere på våre e-postvarsler og/eller nyhetsbrev (inkludert navn og e-postadresse); informasjon knyttet til eventuelle kjøp du gjør av varene våre (inkludert navn, leveringsadresse, betalingsadresse, telefonnumre, e-postadresse og kortdetaljer); informasjon som du legger ut på nettstedet vårt for publisering på internett (inkludert brukernavn, profilbilder og anmeldelser); informasjon som finnes i eller i forbindelse med kommunikasjon du sender til oss (inkludert kommunikasjonsinnholdet og metadataene knyttet til kommunikasjonen); og all annen personlig informasjon du velger å sende til oss.

2.2 Før du utleverer en annen persons personopplysninger, må du innhente denne personens samtykke til både utlevering og behandling av disse personopplysningene i samsvar med disse retningslinjene.

3. Bruk av personlige opplysninger

3.1 Personopplysninger som sendes til oss gjennom nettstedet vårt vil bli brukt til de formålene som er angitt i disse retningslinjene eller på de relevante sidene på nettstedet.

3.2 Vi kan bruke dine personopplysninger til å: administrere nettstedet og virksomheten vår; tilpasse nettstedet vårt for deg; aktivere din bruk av tjenestene som er tilgjengelige på nettstedet vårt; sende deg varer kjøpt gjennom vår nettside; sende kontoutskrifter, fakturaer og betalingspåminnelser til deg, og innhente betalinger fra deg; sende deg kommersiell kommunikasjon som ikke markedsføres; sende deg e-postvarsler som du spesifikt har bedt om; sende deg vårt nyhetsbrev på e-post, hvis du har bedt om det (du kan informere oss når som helst hvis du ikke lenger trenger nyhetsbrevet); sende deg markedsføringskommunikasjon relatert til vår virksomhet eller virksomhetene til nøye utvalgte tredjeparter som vi tror kan være av interesse for deg, via post eller, der du spesifikt har samtykket til dette, via e-post eller lignende teknologi (du kan informere oss når som helst hvis du ikke lenger trenger markedsføringskommunikasjon); gi tredjeparter statistisk informasjon om brukerne våre (men disse tredjepartene vil ikke kunne identifisere individuelle brukere fra den informasjonen); håndtere henvendelser og klager fra eller om deg relatert til nettstedet vårt; holde nettstedet vårt sikkert og forhindre svindel; og verifisere overholdelse av vilkårene og betingelsene som styrer bruken av nettstedet vårt.

3.3 Hvis du sender inn personopplysninger for publisering på nettstedet vårt, vil vi publisere og på andre måter bruke denne informasjonen i samsvar med lisensen du gir oss.

3.4 Vi vil ikke, uten ditt uttrykkelige samtykke, gi dine personopplysninger til tredjeparter med deres eller noen andre tredjeparters direkte markedsføring som formål.

3.5 Alle våre finansielle transaksjoner på nettstedet håndteres gjennom vår leverandør av betalingstjenester. Vi vil kun dele informasjon med leverandøren av betalingstjenestene våre i den grad det er nødvendig for å behandle betalinger du foretar via nettstedet vårt, refundere slike betalinger, og håndtere klager og spørsmål knyttet til slike betalinger og refusjoner.

4. Utlevering av personopplysninger

4.1 Vi kan utlevere dine personopplysninger til alle våre ansatte, offiserer, forsikringsselskaper, profesjonelle rådgivere, agenter, leverandører eller underleverandører i den grad det er nødvendig innenfor rimelighetens grenser for formålene som er angitt i disse retningslinjene.

4.2 Vi kan utlevere dine personopplysninger til ethvert medlem av vår gruppe av selskaper (dette betyr våre datterselskaper, vårt hovedselskap og alle dets datterselskaper) i den grad det er nødvendig innenfor rimelighetens grenser for formålene som er angitt i disse retningslinjene.

4.3 Vi kan utlevere dine personopplysninger: i den grad vi er lovpålagt å gjøre det; i forbindelse med eventuelle pågående eller potensielle rettssaker; for å etablere, utøve eller forsvare våre juridiske rettigheter (inkludert å gi informasjon til andre med det formål å forebygge svindel og redusere kredittrisiko).

4.4 Med unntak av det som er angitt i disse retningslinjene, vil vi ikke gi dine personopplysninger til tredjeparter.

5. Internasjonale dataoverføringer

5.1 Informasjon som vi samler inn kan lagres og behandles i og overføres mellom hvilket som helst av landene vi opererer i for å gjøre det mulig for oss å bruke informasjonen i samsvar med disse retningslinjene.

5.2 Informasjon som vi samler inn kan overføres til følgende land som ikke har databeskyttelseslover tilsvarende de som gjelder i EØS: USA, Russland, Japan, Kina og India.

5.3 Personopplysninger som du publiserer på nettstedet vårt eller sender inn for publisering på nettstedet vårt, kan være tilgjengelige via internett, rundt om i verden. Vi kan ikke forhindre andres bruk eller misbruk av slik informasjon.

5.4 Du samtykker uttrykkelig til overføring av personopplysninger som er beskrevet i Avsnitt 5.

6. Oppbevaring av personlige opplysninger

6.1 Avsnitt 6 beskriver våre retningslinjer og prosedyrer for oppbevaring av data, som er utformet for å sikre at vi overholder våre juridiske forpliktelser i forbindelse med oppbevaring og sletting av personopplysninger.

6.2 Personopplysninger som vi behandler til noen som helst formål skal ikke oppbevares lengre enn det som er nødvendig for dette formålet eller disse formålene.

6.3 Uten at det berører avsnitt 6.2, vil vi vanligvis slette personopplysninger som faller innenfor kategoriene som er fastsatt ved lov.

6.4 Til tross for de andre bestemmelsene i Avsnitt 6, vil vi oppbevare dokumenter (inkludert elektroniske dokumenter) som inneholder personopplysninger: i den grad vi er pålagt å gjøre det ved lov; hvis vi mener at dokumentene kan være relevante for eventuelle pågående eller potensielle rettssaker; og for å etablere, utøve eller forsvare våre juridiske rettigheter (inkludert å gi informasjon til andre med det formål å forebygge svindel og redusere kredittrisiko).

7. Sikkerhet for personopplysninger

7.1 Vi vil ta rimelige tekniske og organisatoriske forholdsregler for å forhindre tap, misbruk eller endring av dine personopplysninger.

7.2 Vi lagrer all personlig informasjon du oppgir på våre sikre (passord- og brannmurbeskyttede) servere.

7.3 Alle elektroniske finansielle transaksjoner som inngås på nettstedet vårt vil være beskyttet av krypteringsteknologi.

7.4 Du erkjenner at overføring av informasjon over internett alltid inneholder en viss grad av usikkerhet, og vi kan ikke garantere sikkerheten til data som sendes over internett.

7.5 Du er ansvarlig for å holde passordet du bruker for å få tilgang til nettstedet vårt konfidensielt; vi vil ikke be deg om passordet ditt (unntatt når du logger inn på nettstedet vårt).

8. Endringer

8.1 Vi kan oppdatere disse retningslinjene fra tid til annen ved å publisere en ny versjon på nettstedet vårt.

8.2 Du bør sjekke denne siden av og til for å sikre at du er fornøyd med eventuelle endringer i disse retningslinjene.

8.3 Vi kan varsle deg om endringer i disse retningslinjene via e-post eller gjennom det private meldingssystemet på nettstedet vårt.

9. Dine rettigheter

9.1 Du kan be oss om å gi deg all personlig informasjon vi har om deg; for dette formålet vil vi vanligvis godta en kopi av passet ditt sertifisert av en advokat eller bank, samt en original kopi av en strømregning som viser din nåværende adresse.

9.2 Vi kan tilbakeholde personopplysninger som du ber om i den grad loven tillater det.

9.3 Du kan når som helst be oss om ikke å behandle personopplysningene dine for markedsføringsformål.

9.4 I praksis vil du vanligvis enten uttrykkelig godta på forhånd vår bruk av dine personopplysninger til markedsføringsformål, ellers så vi vil gi deg en mulighet til å velge bort bruk av dine personopplysninger til markedsføringsformål.

10. Tredjepartsnettsteder

10.1 Nettstedet vårt inneholder hyperkoblinger til, og detaljer om, tredjepartsnettsteder.

10.2 Vi har ingen kontroll over, og er ikke ansvarlige for, personvernreglene og praksisen til tredjeparter.

11. Oppdatere informasjon

11.1 Gi oss beskjed hvis personopplysningene vi har om deg må korrigeres eller oppdateres.

12. Om informasjonskapsler

12.1 En informasjonskapsel er en fil som inneholder en identifikator (en streng med bokstaver og tall) som sendes av en webserver til en nettleser og lagres av nettleseren. Identifikatoren sendes deretter tilbake til serveren hver gang nettleseren ber om en side fra serveren.

12.2 Informasjonskapsler kan enten være «vedvarende» informasjonskapsler eller informasjonskapsler «per økt»: en vedvarende informasjonskapsel vil bli lagret av en nettleser og vil forbli gyldig til den angitte utløpsdatoen, med mindre den slettes av brukeren før utløpsdatoen; En informasjonskapsel per økt utløper derimot på slutten av brukerøkten når nettleseren lukkes.

12.3 Informasjonskapsler inneholder vanligvis ikke informasjon som identifiserer en bruker personlig, men personopplysninger som vi har lagret om deg kan være knyttet til informasjonen som er lagret i og hentet fra informasjonskapsler.

12.4 Informasjonskapsler kan brukes av webservere til å identifisere og spore brukere når de navigerer på forskjellige sider på et nettsted, og identifiserer brukere som kommer tilbake til et nettsted.

13. Våre informasjonskapsler

13.1 Vi bruker både informasjonskapsler per økt og vedvarende informasjonskapsler på nettstedet vårt.

13.2 Vi bruker økt og vedvarende informasjonskapsler på nettstedet vårt for å gjenkjenne en datamaskin når en bruker besøker nettstedet, spore brukere når de navigerer på nettstedet, aktivere bruk av en handlekurv på nettstedet, forbedre nettstedets brukervennlighet, analysere bruken av nettstedet, administrere nettstedet, forhindre svindel og forbedre sikkerheten til nettstedet, tilpasse nettstedet for hver bruker, og målrette annonser som kan være av spesiell interesse for bestemte brukere.

14. Analytiske informasjonskapsler

14.1 Vi bruker Google Analytics til å analysere bruken av nettstedet vårt.

14.2 Vår analysetjenesteleverandør genererer statistisk og annen informasjon om bruk av nettstedet ved hjelp av informasjonskapsler.

14.3 Analyseinformasjonskapslene som brukes av nettstedet vårt har følgende navn: _ga og _gat.

14.4 Informasjonen som genereres relatert til nettstedet vårt brukes til å lage rapporter om bruken av nettstedet vårt.

14.5 Vår analysetjenesteleverandørs personvernerklæring er tilgjengelig på: http://www.google.com/policies/privacy/.

15. Tredjepartsinformasjonskapsler

15.1 Nettstedet vårt bruker også tredjepartsinformasjonskapsler.

16. Blokkering av informasjonskapsler

16.1 De fleste nettlesere lar deg nekte å godta informasjonskapsler; for eksempel: i Internet Explorer (versjon 11) kan du blokkere informasjonskapsler ved hjelp av innstillingene for overstyring av informasjonskapsler som er tilgjengelige ved å klikke på «Verktøy», «Alternativer for Internett», «Personvern» og deretter «Avansert»; i Firefox (versjon 39) kan du blokkere alle informasjonskapsler ved å klikke på «Verktøy», «Alternativer», «Personvern», velge «Bruk egendefinerte innstillinger for historie» fra rullegardinmenyen, og fjerne merkingen «Godta informasjonskapsler fra nettsteder»; og i Chrome (versjon 44) kan du blokkere alle informasjonskapsler ved å gå til «Tilpass og kontroller»-menyen og klikke på «Innstillinger», «Vis avanserte innstillinger» og «Innholdsinnstillinger», og deretter velge «Blokker nettsteder fra å angi data» under «Informasjonskapsler»-overskriften.

16.2 Blokkering av alle informasjonskapsler vil ha en negativ innvirkning på brukervennligheten til mange nettsteder.

16.3 Hvis du blokkerer informasjonskapsler, vil du ikke kunne bruke alle funksjonene på nettstedet vårt.

17. Slette informasjonskapsler

17.1 Du kan slette informasjonskapsler som allerede er lagret på datamaskinen din; for eksempel: i Internet Explorer (versjon 11) må du manuelt slette informasjonskapselfiler (du finner instruksjoner for å gjøre det på http://windows.microsoft.com/en-gb/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11); i Firefox (versjon 39) kan du slette informasjonskapsler ved å klikke på «Verktøy», «Alternativer» og «Personvern», og deretter velge «Bruk egendefinerte innstillinger for historikk» fra rullegardinmenyen, klikke på «Vis informasjonskapsler», og deretter klikke på «Fjern alle informasjonskapsler»; og i Chrome (versjon 44), kan du slette alle informasjonskapsler ved å gå til «Tilpass og kontroller» -menyen, og klikke på «Innstillinger», «Vis avanserte innstillinger» og «Fjern nettleserdata», og deretter velge «Informasjonskapsler og andre nettsteds- og plugin-data» før du klikker på «Tøm surfedata».

17.2 Blokkering av alle informasjonskapsler vil ha en negativ innvirkning på brukervennligheten til mange nettsteder.

18. Innstillinger for informasjonskapsler

18.1 Du kan administrere dine preferanser knyttet til bruk av informasjonskapsler på nettstedet vårt.

19. Våre detaljer

19.1 Dette nettstedet eies og drives av UpHut OY.

19.2 Vi er registrert i Estland under registreringsnummer 16248512, og vårt forretningskontor er på Nunne 1-2, Tallinn.

19.3 Du kan kontakte oss ved å skrive til adressen gitt ovenfor, via e-post til info@popuphuts.com eller via telefon på +3725206020.